Tre trin til dit eget smykke med hov

 

1.  Gem og tør et stykke hov

Hvis du overvejer at få håndlavet et smykke med hov, er det første skridt at finde et stykke passende hov og opbevare det rigtigt. 

Gem et passende hovstykke 

De fleste smykker kan fremstilles af hov, som er fjernet ved almindelig beskæring – selvfølgeligt afhængigt af, hvor meget smeden skal tage af. Højden på hovstykket i smykket er altså cirka lig med højden, på det stykke som fjernes ved beskæring. Der skal ofte lidt mere til end vedhængets slutstørrelse, så jeg kan slibe det pænt til og evt. vælge det pæneste stykke af hoven. Er du i tvivl, så gem flere stykker og send til det hele til mig.

Tør hoven ved stuetemperatur

Før du sender hoven til mig, skal den tørre. Det gør du ved stuetemperatur, indtil den ikke bliver mindre. Det er helt normalt, at hoven krøller sammen.

 

2. Vælg dit design

Når smykket skal designes, er der masser af muligheder for at gøre det helt unikt. Der er inspiration at hente i Ancillas webshop – alle smykker med tænder kan jeg som udgangspunkt også håndlave med hov. Find masser af eksempler her i webshoppen

Formen

Hoven kan slibes til mange forskellige former - til hjerter, dråber, firkanter eller noget helt fjerde. 

Indfatning

Smykket kan laves med enten rent sølv, forgyldt sølv eller rent guld. 

  • Sølv er af 925 renhed
  • Forgyldning bliver gjort grundigt
  • Rent guld er af minimum 14 karat. Prisen afhænger helt af, hvor meget guld der skal bruges - kontakt mig endelig for at høre om mulighederne. 

Kæden

Et vedhæng med hov kan for eksempel hænge på en sølvkæde, en forgyldt kæde eller en kæde i rent guld. Kæderne kan fås i forskellige længder alt efter dine ønsker.

 

3.  Bestilling

 

Bestil den ønskede smykkemodel i webshoppen og send den udtørrede hov plus dit navn og din adresse til Ancilla, Gørklintvej 8, 6670 Holsted. Ring eller skriv endelig, hvis du har særlige ønsker eller spørgsmål.